PersonalIA Pettersson


Startade Dansstudion i Karlstad 1995 och har undervisat sen början av 1990-talet. .


Hon undervisar i Jazz, styrka/stretch,  Jazzfunk, Showdans, Hip-Hop/Rytmik


IA är utbildad vid Balettakademins yrkeslinje i Stockholm, Danslinjen i Örebro, KPS i Kristinehamn och Axelssons i Stockholm, där hon utbildat sig till diplomerad massör. Hon har dansat i London, Paris och Milano.

IA arbetar som dansare och koreograf i många olika sammanhang och har arbetat med ett flertal artister, såsom Ola, Elin Lanto, Antique, Da Buzz, och Tommy Körberg. Hon har medverkat i och koreograferat musikvideos och dansat i Melodifestivalen, i andra tv sammanhang och på festivaler runtom i Sverige. Har medverkat i Värmlandsteaterns uppsättning av Cabaret.

IA är konstnärlig ledare för Clude Dance Company, som är ett Karlstadsbaserat danskompani som arbetar med Street, Jazz och Modernt.


Arbetade mellan 2011 och 2017 på FUGIKs gymnasium estetiska programmet inriktning dans. 

Nu arbetar hon på Sundstagymnasiet som danspedagog och IA är även engagerad i Karlstad dansförening med grupper för barn, ungdomar och vuxna med funktionsvariationer. 


Susanne Renck Kullgren

Är delägare i Dansstudion sedan 1997.


Susanne är utbildad på Balettakademien i Göteborg 1989-92. Hösten 1992 studerade hon Balett på Joffrey Ballet School i New York. Hon har praktiserat som danslärare i balett på Balettakademien och arbetat som dansare i Göteborg och på Kungliga Dramaten i Stockholm.


Susanne driver Dansstudion tillsammans med IA Pettersson och undervisar i jazzmix, balett, barndans och dansmix.


Susanne arbetar sedan 2002 också som danslärare på estetiska programmet inriktning dans på Sundstagymnasiet i Karlstad. Hon har arbetat som koreograf bla med Cabary nyårsshow och nu senast som koreograf för Värmlandsteaterns uppsättning av Madicken.


Har medverkat i Värmlandsteaterns uppsättning av Cabaret och i Cabary 2019.


Evelina Falkelind

Evelina har utbildat sig på Sundstagymnasiets dansutbildning och dansat på Dansstudion sedan hon var liten. Hon har sen studerat vidare på Balettakademiens förberedande utbildning i Umeå och på Bårdarakademiet i Oslo första året. Därefter har hon studerat dans och pedagogik vid Karlstad Universitet och Norges Danshögskola i Oslo. Uppsättningar hon varit med i som dansare är bla Cabary, Rent på Värmlandsteatern och Caberet på Säffleoperan.


Evelina undervisar i Pyttedans, Darndans, Dansmix, Jazzmodern, Styrka & Stretch, Balett, Jazz och Modern dans. Hon är ledare för Baseline Dance Company, och leder även Center Dance Company tillsammans med IA.


"Det bästa jag vet är teknik, vare sig du är 4 år och dansar pyttedans eller 45 år och dansar modernt så kommer jag lära dig tekniska grunder. För teknik gör allt bättre. På mina lektioner står alltså teknik i centrum tillsammans med blåmärken och en stor variation av musik. "


Sofie Skogström

 

Sofie har undervisat på Dansstudion sedan 2013 och har haft olika grupper under årens gång.

Undervisar just denna terminen i pyttedans, jazzmix & showdans.

Sofie är även en av våra kompaniledare, och leder Explicit Dance Company.


För Sofie har dans alltid funnits i hennes liv, sedan 6 års ålder och vill förmedla dansglädje på sina lektioner.

Sofie har studerat på Dansestetiskt program under gymnasiet och därefter flyttade ifrån sin hemstad Åmål till Karlstad för att studera dans på Karlstads Universitet. Sofie har gått två ettåriga kurser på på KAU innan hon började på programlinjen Danspedagog på KAU och tog examen därifrån vårterminen 2016, och får nu undervisa inom street, jazz, nutida/modern & balett.

Sofie dansar även i Clude Dance Company.

När Sofie inte är på Dansstudion och undervisar, jobbar hon vid Klaravik Nätauktioner på säljsupport.


"På mina danslektioner fokuserar jag redan vid yngre ålder på vikten av dansteknik och samtidigt bli en mångsidig och bred dansare. Jag tror på att med en mångsidighet som dansare kommer man längst"


Maja Brodén

 

Maja har gått på Sundsta Estetiska Programmet inriktning dans. Maja har dansat som elev på Dansstudion i 15 år och nu arbetar hon även som lärare hos oss. 


Maja undervisar i Dansmix  och Hip-hop denna termin men har själv dansat mycket modern, hip hop, house, vouge samt jazz osv, hon har även varit medlem i Divinity Dance Company & Impact Dance Crew.


”Det viktigaste för mig är dansglädjen, det spelar ingen roll om du vill jobba som dansare eller ha det som en hobby. Om du inte tycker det är roligt är det ingen mening med det. Jag fokuserar på att stärka självförtroende, jobba med musiken och kreativiteten hos mina elever på varje dansklass oavsett ålder och erfarenhet.”


         Ida Kraaft


Ida har gått Dansstudions ettåriga dansutbildning med inriktning Streetdance, dansförberedande programmet på balettakademien i Stockholm samt två år på Dans- och cirkushögskolan där hon läste jazzpedagog med balett som tillval. 

Hon har under tidigare år tränat gymnastik och varvar det med inspiration från yoga för effektiv stretch och rörlighet. 

På hennes lektioner är teknik, rytmik, och rörlighet i fokus, och hon tycker om att utmana koordinationsförmågan och självkänslan med fart tyngd och kraft.

Hösten 2022 är Ida tjänstledig men kommer hoppa in som vikarie.Lina Beckman


Lina började dansa som fyraåring och redan vid tretton års ålder undervisade hon egna dansklasser. Året 2006 var hon en av deltagarna i tv 3:s programserie "Floor Filler" och det var efter de som Lina ville bredda sin kunskap ännu mer och utbildade sig till musikalartist vid Performing Arts School, 2006-2009. Lina har en stor scenvana och har frilansat som dansare och musikalartist i många år. Hon har jobbat både i Sverige och utomlands, gjort flera stora tv-galor samt dansat och körat bakom en mängd olika artister.Hemma i Karlstad har hon medverkat i flera av Värmlandsteaterns uppsättningar samt varit koreograf till musikalen "Dr Jekyll and mr Hyde". Hon har även skrivit, producerat och framfört enmansföreställningen "Till sjöss med Fröding"."På mina klasser ligger fokus på dansglädje, energi och uttryck! Det är bra att göra "fel", det är då man lär sig. Vi har alla en liten gömd stjärna inom oss 😉"


Linnéa Hansen

Undervisar i Hip-Hop, Ragga, Streetjazz, Zumba Fitness och Hip-Hop/Rytmik på Dansstudion i Karlstad och Dansmix och Showdans i Deje.

Linnéa började dansa i Falun som barn och till en början var det främst jazzen som gällde. Gick Streetlinjen i Karlstad 07/08 och är även utbildad och licenserad i Zumba Fitness, Zumbatomic och AfroDance instruktör. Har tidigare varit Västerås och där jobbat med både hobbyverksamhet, högstadieklasser med dansinriktning och danselever på idrottsgymnasiet.


"På mina klasser är rörelseglädjen det allra viktigaste, oavsett dansstil!" 


Frida Widström


Frida är utbildad danspedagog på Karlstads universitet och har undervisat på Dansstudion sedan 2017. Hon undervisar i barndans och showjazz. Hon dansar även i Clude dance company. Frida är ledig våren 2022.Felicia Wendel

Mitt namn är Felicia Wendel, är 23 år och är bosatt på Hammarö tillsammans med min sambo och hund. Jag har dansat sedan 4 års ålder och är i grunden skolad i klassisk balett. När jag blev upp mot 12-13 år började jag hålla i mina första egna balettklasser och blev helt kär i att undervisa. Sedan dess har jag hunnit gå Dans-programmet på Sundstagymnasiet, flyttat till München för att gå första året på Iwanson Internationals yrkesdansare utbildning och läst 2 år på Danshögskolan. I Stockholm jobbade jag även som balettlärare på Base23, som är en dansskola grundad av bland annat Anneli Alhanko. Nu för tiden pluggar jag till socionom, men försöker prioritera dansen så mycket som möjligt utöver det! Ni kan till exempel se mig dansa i årets Cabary!På mina balettklasser kan ni förvänta er en lärare som brinner för den klassiska baletten och som vill skapa lektioner där balettens teori och rörelsemönster blir lika viktiga. På mina klasser vill jag få er elever att känna sig inspirerade till att utvecklas och lära sig mer. Det är viktigt för mig att alla får känna sig delaktiga och att man får finna sin fulla potential. Ann Murelius

 

Undervisar i showjazz, dans för Parkinsons samt dansgruppen ”månarna”, barn och ungdomar med funktionsvariationer.

 

Ann är utbildad Ämneslärare i Dans vid Luleå Tekniska Universitet, LTU, där hon tog examen Vt 17. I utbildningen ingick en termins studier

vid New York University, NYU. Hon har även medverkat i en rad dansprojekt och föreställningar parallellt med sina studier. Ann har också

gått kursen Dans 60hp på KAU och Danshandledarutbildningen på KPS.

 

”På mina dansklasser är rörelseglädjen i fokus. Teknik, uttryck och musikalitet är naturliga delar i dansen

och min strävan är att alla skakänna att de dansar utifrån sin egen förmåga.” Under hösten 2022 är Ann mammaledigMire Krasniqi Eklöf

Mire har gått estetiska programmet dans på Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn. 2011 - 2012 gick hon Dansstudion Danslinje och därefter vidareutbildade hon sig på Broadway Dance Center Hösttermin 2012.
Mire undervisar i hip-hop, vogue och dancehall och har varit ledare samt koreograf för Impact Dance Crew. Hon dansar också i Clude dance company. 


"Flow, groove, känsla, dynamik.. Jag lägger mycket fokus på att mina elever ska hitta sin egen känsla och stil, våga ta ut sig och det allra viktigaste - ha kul tillsammans!"  Mire är föräldra-ledig hösten 22
Eto Olsson

Eto har studerat på danslinjen vid KPS i Kristinehamn. Modern och nutida dans samt danskomposition på Gotlands Dansutbildning (nuvarande Yrkesförberedande dansutbildning på Balettakademin i Stockholm) och sedan Danspedagogprogrammet vid Karlstads universitet. Hon har undervisat bland annat på kulturskolan i Uddevalla, i Karlstad och för närvarande även i Kil. Hon har även varit koreograf och danspedagog i flera nycirkussammanhang och föreställningar. 

Mina huvudsakliga dansgenrer är nutida, balett och street, vilka alla får influeras av min passion för nycirkus, akrobatik och eldkonst. På mina klasser jobbar vi utifrån våra egna förutsättningar för att hitta flöde, nya vägar och dansglädje.Anna Nilsson


Utbildad vid Performing arts school 2013-2016

Både under och efter Utbildningen har Anna gjort både Musikaler, Dansuppträdanden och jobbat som showartist. Senast har man kunnat se Anna på Västanå Tetern i Sunne i uppsättningar "Charlotte Löwensköld” och ”Anna Svärd”, Uppsala Statsteater ”Det sjunde inseglet” med ledning av koreografen Fredrik Benke Rydman och Hugo Hansén och "Ett Musikteater" i Avesta med Musikalen "Cabaret". Aktuellt nu är dansstycket "En vals för Z" och vid nyår som dansare i "Cabary" 20/21. På dansstudion 20/21 kommer Anna undervisa gruppen "stjärnorna" på onsdagar och är konstnärlig ledare för ”Chance Dance Company”. Anna dansar själv i många av Dansstudions projekt och en av huvudmedlemmarna i ”Clude Dance company”. Anna är tjänstledig 2022Samira Pettersson Testouri


Samira har gått det estetiska programmet dans på Sundsta-älvkulle gymnasiet och efter det gick hon en ettårig linje Jazz/Commercial på Balettakademien i Stockholm. Hon har även varit med i danskompaniet Divinity Dance Company 2015-2020. 


Just nu undervisar hon två grupper dansmix 7-9 år och showjazz 10-13 år tillsammans med Tilde Helgar. Samira assisterar också stjärnorna på onsdagar. 


Tone Jansson


Tone Jansson är utbildad på Karlstads universitet där hon gått Dans60 och Danspedagogiska året, detta ger henne möjlighet att undervisa i genrerna jazz, modern/nutida dans, balett, HipHop, house och improvisation samt barndans och dansmix. Hon har tidigare gått hobbykurser i Karlstad, London och Säffle på bland annat The Place och Dansstudion Karlstad. Tone har tidigare undervisat grupper från 4 år upp till vuxna i jazz, dansmix och modern/nutida dans. 

”Det som driver mig är viljan att få fler människor att hitta sina rörelsemöjligheter, dansen är en fantastisk kombination av sport, kreativitet och musik och det är något jag hyllar på mina lektioner.Charlotte Gardefuhr


Frilansande dansare och danslärare. Jobbat på dansstudion och sedan vidareutbildat sig till dansare vid Institute of the Arts Barcelona. Där hon dansade för internationella dansare och koreografer. Tog examen 2017. Har sen dess jobbat som paraddansare på Disneyland Paris och sen bott i Göteborg och medverkat som dansare i föreställningar, musikvideos, undervisat och medverkat som skådespelare och statist i Tv produktioner. Hon ser fram emot att träffa både gamla elever som nya.

Ida Lundblad


Jag har dansat nästan hela livet och började att dansa hiphop och jazzfunk på dansstudion någon gång runt tidigt 2000-tal. Jag undervisade på dansstudion i hiphop under ett antal år under samma decennium. Numera dansar jag loss på vuxenklasserna på dansstudion. 


Jag testade poledance första gången år 2015 (som 36-åring) och föll stenhårt för denna sport- och konstform. Det jag särskilt slogs av är att ett aldrig är för sent att testa på och lära sig något nytt och att kroppen klarar så otroligt mycket mer än man själv tror.  Jag har sedan dess ägnat mig åt Poledance på olika studios i Karlstad. Jag fortbildade mig till poledanceinstruktör hos Karlstad poledancing år 2018 och hade mina första nybörjargrupper på dansstudion och Karlstad poledancing våren 2019. 


Höstterminen 2019 undervisar jag poledance för nybörjare 30+ samt nybörjare från 15 år. 


Mina "house rules" i danssalen är att det ska vara en stöttande zon där alla peppar varandra och att alla som klarar en snurr eller trick för första gången är värda en applåd. Man tävlar bara mot sig själv och det finns inget som heter "det går inte" utan möjligtvis "det går inte än"!


Sandra Thimfors


Sandra har dansat i större delen av sitt liv och har prövat på flertalet stilar på olika studios i bland annat Västerås, Stockholm och Karlstad. Undervisat har hon gjort i omgångar under flera år men på Dansstudion började hon som poledanceinstruktör under våren 2019. Sandra är tjänstledig hösten 2022.

Joanna Durkalec


Dansen har alltid varit ett stor och viktig del av mitt liv. Jag började dansa redan som barn för typ 30 år sen. Jag gick olika danskurser på Dansstudion, läste dans vid Karlstads Universitet. Jag var medlem i danskompaniet vid samma universitet och Värmlands Dansteater. 

Pole dance upptäckte jag för mer än 10 år sen av en slump på youtube och blev totalt fascinerad!! Det dröjde ett par år innan jag började med pole på riktigt, först som elev och så småningom som instruktör. I 2017 tillsammans med Sofia Navas  kom vi på tredje plats ( i kategori: pole doubles)  och fick brons medalj i Svensk Mästerskap i pole dance. Att undervisa är roligaste jag vet! Pole dance är verkligen för alla - oavsett kön, kroppsbyggnad osv. Att se elever utvecklas, ha rolig på mina klasser och börjar tro på sig själva är fantastiskt att se! Jag undervisar olika nivåer. När jag inte dansar då tränar jag yoga.

Jailson Almeida


Är en av dansarna i Clude Dance Company och undervisar i vissa projekt. Hösten 2022 kommer han undervisa hip-hop/rytmik på torsdagar.