PersonalIA Pettersson


Startade Dansstudion i Karlstad 1995 och har 25 års erfarenhet av dansundervisning.


Hon undervisar i Jazz, styrka/stretch,  Jazzfunk, Showdans, Hip-Hop/Rytmik


IA är utbildad vid Balettakademins yrkeslinje i Stockholm, Danslinjen i Örebro, KPS i Kristinehamn och Axelssons i Stockholm, där hon utbildat sig till diplomerad massör. Hon har dansat i London, Paris och Milano.

IA arbetar som dansare och koreograf i många olika sammanhang och har arbetat med ett flertal artister, såsom Ola, Elin Lanto, Antique, Da Buzz, och Tommy Körberg. Hon har medverkat i och koreograferat musikvideos och dansat i Melodifestivalen, i andra tv sammanhang och på festivaler runtom i Sverige. Har medverkat i Värmlandsteaterns uppsättning av Cabaret.

IA är konstnärlig ledare för Clude Dance Company, som är ett Karlstadsbaserat danskompani som arbetar med Street, Jazz och Modernt.


Arbetade mellan 2011 och 2017 på FUGIKs gymnasium estetiska programmet inriktning dans. 

Nu arbetar hon på Sundstagymnasiet som danspedagog och IA är även engagerad i Karlstad dansförening med grupper för barn, ungdomar och vuxna med funktionsvariationer. 


Susanne Renck Kullgren

Är delägare i Dansstudion sedan 1997.


Susanne är utbildad på Balettakademien i Göteborg 1989-92. Hösten 1992 studerade hon Balett på Joffrey Ballet School i New York. Hon har praktiserat som danslärare i balett på Balettakademien och arbetat som dansare i Göteborg och på Kungliga Dramaten i Stockholm.


Susanne driver Dansstudion tillsammans med IA Pettersson och undervisar i jazzmix, balett, barndans och dansmix.


Susanne arbetar sedan 2002 också som danslärare på estetiska programmet inriktning dans på Sundstagymnasiet i Karlstad. Hon har arbetat som koreograf bla med Cabary nyårsshow och nu senast som koreograf för Värmlandsteaterns uppsättning av Madicken.


Har medverkat i Värmlandsteaterns uppsättning av Cabaret och i Cabary 2019.


Evelina Falkelind

Evelina har utbildat sig på Sundstagymnasiets dansutbildning och dansat på Dansstudion sedan hon var liten. Hon har sen studerat vidare på Balettakademiens förberedande utbildning i Umeå och på Bårdarakademiet i Oslo första året. Därefter har hon studerat dans och pedagogik vid Karlstad Universitet och Norges Danshögskola i Oslo. Uppsättningar hon varit med i som dansare är bla Cabary, Rent på Värmlandsteatern och Caberet på Säffleoperan.


Evelina undervisar i Pyttedans, Darndans, Dansmix, Jazzmodern, Styrka & Stretch, Balett, Jazz och Modern dans. Hon är ledare för Baseline Dance Company, och leder även Center Dance Company tillsammans med IA.


"Det bästa jag vet är teknik, vare sig du är 4 år och dansar pyttedans eller 45 år och dansar modernt så kommer jag lära dig tekniska grunder. För teknik gör allt bättre. På mina lektioner står alltså teknik i centrum tillsammans med blåmärken och en stor variation av musik. "


Robert "Rawburt" Söderström

Robert ”Rawburt” Söderström är en utbildad dansare och en begåvad Multi-Artist.

 

Han är född och uppvuxen på  Gotland och efter hans studier i dans i Karlstad, New York samt iMünchen på IWANSON. Han har arbetat tillsammans med många stora namn, till exempel Fredrik ”Benke” Rydmans ”Nötknäpparen Reloaded ”, som har framförts både i Stockholm och runt om i Europa.


Han har arbetat med många olika projekt både i Streetdance-världen och den moderna dansscenen, till exempel Salzburg Festspiele, Body Rock i SanDiego, Jump United / That´s Dance i New Dehli och med Celidance i Skellefteå.


Hans klasser är alltid fokuserade på kroppen och elevernas utveckling.

www.therawburt.com


Sofie Skogström

 

Sofie har undervisat på Dansstudion sedan 2013 och har haft olika grupper under årens gång.

Undervisar just denna terminen i pyttedans, jazzmix & showdans.

Sofie är även en av våra kompaniledare, och leder Explicit Dance Company.


För Sofie har dans alltid funnits i hennes liv, sedan 6 års ålder och vill förmedla dansglädje på sina lektioner.

Sofie har studerat på Dansestetiskt program under gymnasiet och därefter flyttade ifrån sin hemstad Åmål till Karlstad för att studera dans på Karlstads Universitet. Sofie har gått två ettåriga kurser på på KAU innan hon började på programlinjen Danspedagog på KAU och tog examen därifrån vårterminen 2016, och får nu undervisa inom street, jazz, nutida/modern & balett.

Sofie dansar även i Clude Dance Company.

När Sofie inte är på Dansstudion och undervisar, jobbar hon vid Klaravik Nätauktioner på säljsupport.


"På mina danslektioner fokuserar jag redan vid yngre ålder på vikten av dansteknik och samtidigt bli en mångsidig och bred dansare. Jag tror på att med en mångsidighet som dansare kommer man längst"


Maja Brodén

 

Maja har gått på Sundsta Estetiska Programmet inriktning dans. Maja har dansat som elev på Dansstudion i 15 år och nu arbetar hon även som lärare hos oss. 


Maja undervisar i Dansmix  och Hip-hop denna termin men har själv dansat mycket modern, hip hop, house, vouge samt jazz osv, hon har även varit medlem i Divinity Dance Company & Impact Dance Crew.


”Det viktigaste för mig är dansglädjen, det spelar ingen roll om du vill jobba som dansare eller ha det som en hobby. Om du inte tycker det är roligt är det ingen mening med det. Jag fokuserar på att stärka självförtroende, jobba med musiken och kreativiteten hos mina elever på varje dansklass oavsett ålder och erfarenhet.”


         Ida Kraaft


Ida har gått Dansstudions ettåriga dansutbildning med inriktning Streetdance, dansförberedande programmet på balettakademien i Stockholm samt två år på Dans- och cirkushögskolan där hon läste jazzpedagog med balett som tillval. 

Hon har under tidigare år tränat gymnastik och varvar det med inspiration från yoga för effektiv stretch och rörlighet. 

På hennes lektioner är teknik, rytmik, och rörlighet i fokus, och hon tycker om att utmana koordinationsförmågan och självkänslan med fart tyngd och kraft.

Hösten 2020 undervisar Ida i commercial jazz, stretch och rörlighet och barndans. Josefin Frankert

Josefin har gått estetiska programmet inriktning dans på Sundstagymnasiet i Karlstad och sedan ett år på balettakademiens yrkesdansarlinje i Göteborg. Hon undervisar i balett, och jazz och är en av ledarna i vårt nya danscomapni Illusion för elever födda 99-03.


Har arbetat som dansare i Lotta på Liseberg, Gothenburg horse show samt i filmen Darling.


Hon dansar i Clude dance Company och har medverkat som dansare i Cabary i två säsonger.

Josefin är tjänstledig hösten 2020 och ska koreografera årets Cabary-föreställning


Linnéa Hansen

Undervisar i Hip-Hop, Ragga, Streetjazz, Zumba Fitness och Hip-Hop/Rytmik på Dansstudion i Karlstad och Dansmix och Showdans i Deje.

Linnéa började dansa i Falun som barn och till en början var det främst jazzen som gällde. Gick Streetlinjen i Karlstad 07/08 och är även utbildad och licenserad i Zumba Fitness, Zumbatomic och AfroDance instruktör. Har tidigare varit Västerås och där jobbat med både hobbyverksamhet, högstadieklasser med dansinriktning och danselever på idrottsgymnasiet.


"På mina klasser är rörelseglädjen det allra viktigaste, oavsett dansstil!" 


Linnéa Widjeback

Linnéa har gått Sundstagymnasiets estetiska danslinje i Karlstad och Kävesta Folkhögskolas ettåriga förberedande danslinje. Hon var under många år en av medlemmarna i Contract Dance Company på Dansstudion i Karlstad. 


Hon undervisar i jazzmix och är en av dansarna i lärarkompaniet Clude Dance Company. 

Frida Widström


Frida är utbildad danspedagog på Karlstads universitet och har undervisat på Dansstudion sedan 2017. Hon undervisar i barndans och showjazz. Hon dansar även i Clude dance company. Victoria Eriksson 

Victoria har i flera år jobbat med dans på olika sätt efter att ha gått danslinjen på Fryshuset Gymnasium i Stockholm. Hennes huvudstilar är Dancehall, Feminine vibe och Hiphop.

Hon har rest till Jamaica 2 gånger för att födjupa sig ännu mer inom Dancehall och hon leder nu olika projekt i Karlstad för att sprida kulturen.


"Utveckling, peppande, gemenskap och power är mina fokus. Jag tror att alla har en inre tiger inom sig, mitt jobb är att hjälpa dig ta fram den. Försvänta dig svett och skratt på mina klasser”


Ann Murelius

 

Undervisar i showjazz, dans för Parkinsons samt dansgruppen ”månarna”, barn och ungdomar med funktionsvariationer.

 

Ann är utbildad Ämneslärare i Dans vid Luleå Tekniska Universitet, LTU, där hon tog examen Vt 17. I utbildningen ingick en termins studier

vid New York University, NYU. Hon har även medverkat i en rad dansprojekt och föreställningar parallellt med sina studier. Ann har också

gått kursen Dans 60hp på KAU och Danshandledarutbildningen på KPS.

 

”På mina dansklasser är rörelseglädjen i fokus. Teknik, uttryck och musikalitet är naturliga delar i dansen

och min strävan är att alla skakänna att de dansar utifrån sin egen förmåga.” Under våren 2020 är Ann mammaledigMire Krasniqi Eklöf

Mire har gått estetiska programmet dans på Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn. 2011 - 2012 gick hon Dansstudion Danslinje och därefter vidareutbildade hon sig på Broadway Dance Center Hösttermin 2012.
Mire undervisar i hip-hop, vogue och dancehall och har varit ledare samt koreograf för Impact Dance Crew. Hon dansar också i Clude dance company. 


"Flow, groove, känsla, dynamik.. Jag lägger mycket fokus på att mina elever ska hitta sin egen känsla och stil, våga ta ut sig och det allra viktigaste - ha kul tillsammans!" 
Eto Olsson

Eto har studerat på danslinjen vid KPS i Kristinehamn. Modern och nutida dans samt danskomposition på Gotlands Dansutbildning (nuvarande Yrkesförberedande dansutbildning på Balettakademin i Stockholm) och sedan Danspedagogprogrammet vid Karlstads universitet. Hon har undervisat bland annat på kulturskolan i Uddevalla, i Karlstad och för närvarande även i Kil. Hon har även varit koreograf och danspedagog i flera nycirkussammanhang och föreställningar. 

Mina huvudsakliga dansgenrer är nutida, balett och street, vilka alla får influeras av min passion för nycirkus, akrobatik och eldkonst. På mina klasser jobbar vi utifrån våra egna förutsättningar för att hitta flöde, nya vägar och dansglädje.Anna Nilsson


Utbildad vid Performing arts school 2013-2016

Både under och efter Utbildningen har Anna gjort både Musikaler, Dansuppträdanden och jobbat som showartist. Senast har man kunnat se Anna på Västanå Tetern i Sunne i uppsättningar "Charlotte Löwensköld” och ”Anna Svärd”, Uppsala Statsteater ”Det sjunde inseglet” med ledning av koreografen Fredrik Benke Rydman och Hugo Hansén och "Ett Musikteater" i Avesta med Musikalen "Cabaret". Aktuellt nu är dansstycket "En vals för Z" och vid nyår som dansare i "Cabary" 20/21. På dansstudion 20/21 kommer Anna undervisa gruppen "stjärnorna" på onsdagar och är konstnärlig ledare för ”Chance Dance Company”. Anna dansar själv i många av Dansstudions projekt och en av huvudmedlemmarna i ”Clude Dance company”.Sanna Norbäck Welin


Jag heter Sanna och har undervisat på studion sedan 2017. Utbildar mig just nu på danslinjen på Sundstagymnasiet (2016-2019). Jag dansar i Impact Dance Crew och Ec Clique samt undervisar i Dancehall och hoppar gärna in och har ett zumbapass när det behövs. Har erfarenhet inom de konstnärliga stilarna men brinner extra mycket för hiphop, house och dancehall. På mina lektioner är dansen i fokus. Känsla, groove och personlighet. Brukar likna dansen med att man måste lära sig gå innan man kan springa. För mig är det viktigt med en bra grund.

Under hösten 2020 är Sanna tjänstledig för att gå dansutbildning på Åsa folkhögskola.


Emma Ringvall


Emma har undervisat på Dansstudion sedan hösten 2018. Är utbildad på Alma Akademins estetiska program med inriktning dans. Hon har dansat sedan 7 år tillbaka och har tidigare erfarenhet av dansundervisning för olika åldrar. Dansar i kompaniet Impact Dance Crew och undervisar i hiphop.

Under läsåret 2019-2020 studerar hon dans på Karlstad universitet. 


Tone Jansson


Tone gick musikalinritkning på gymnaiset och gick även kvällskurser inom olika genrer på dansstudion och Uno. Efter studenten flyttade hon till London i ett år och tog då en del klasser på The Pineapple Studio samt två terminskurser på The Place. Efter året i London har hon studerat dans på Karlstads univeristet, både flera 25% kurser samt ett helårs studier som heter Dans 60hp. Tone blev klar med Dans60 hp våren 2020. 

"På mina klasser jobbar jag med att hitta glädjen i att dans både är en sport, ett konstnärligt uttryck samt väldigt ihopkopplat med musiken. Det är det som jag tycker är unikt för dansen och därför är det den insikten som jag vill föra vidare."


Charlotte Gardefuhr


Frilansande dansare och danslärare. Jobbat på dansstudion och sedan vidareutbildat sig till dansare vid Institute of the Arts Barcelona. Där hon dansade för internationella dansare och koreografer. Tog examen 2017. Har sen dess jobbat som paraddansare på Disneyland Paris och sen bott i Göteborg och medverkat som dansare i föreställningar, musikvideos, undervisat och medverkat som skådespelare och statist i Tv produktioner. Hon kommer nu att bosätta sig i Karlstad i höst och undervisa i klasser på Dansstudion. Hon ser framemot att träffa både gamla elever som nya.


Sofia Navas


Sofia har dansat sedan 6-årsåldern och på gymnasiet gick hon estetiska programmet inriktning dans. Hon har tävlat i dans i bla hip-hop, disco och cheerleading, och tagit hem några SM-titlar genom åren. 

Sedan 2013 har Sofia tränat poledance och hon har undervisat olika nivåer sedan dess. 

Hon tävlade i SM i poledance 2017 och 2019 och har tagit SM-brons i pole doubles och SM-guld i singel. 

När hon inte är på Dansstudion tränar hon gärna på gym. 


Ida Kullgren


Jag har dansat nästan hela livet och började att dansa hiphop och jazzfunk på dansstudion någon gång runt tidigt 2000-tal. Jag undervisade på dansstudion i hiphop under ett antal år under samma decennium. Numera dansar jag loss på vuxenklasserna på dansstudion. 


Jag testade poledance första gången år 2015 (som 36-åring) och föll stenhårt för denna sport- och konstform. Det jag särskilt slogs av är att ett aldrig är för sent att testa på och lära sig något nytt och att kroppen klarar så otroligt mycket mer än man själv tror.  Jag har sedan dess ägnat mig åt Poledance på olika studios i Karlstad. Jag fortbildade mig till poledanceinstruktör hos Karlstad poledancing år 2018 och hade mina första nybörjargrupper på dansstudion och Karlstad poledancing våren 2019. 


Höstterminen 2019 undervisar jag poledance för nybörjare 30+ samt nybörjare från 15 år. 


Mina "house rules" i danssalen är att det ska vara en stöttande zon där alla peppar varandra och att alla som klarar en snurr eller trick för första gången är värda en applåd. Man tävlar bara mot sig själv och det finns inget som heter "det går inte" utan möjligtvis "det går inte än"!


Sandra Thimfors


Sandra har dansat i större delen av sitt liv och har prövat på flertalet stilar på olika studios i bland annat Västerås, Stockholm och Karlstad. Undervisat har hon gjort i omgångar under flera år men på Dansstudion började hon som poledanceinstruktör under våren 2019.

Joanna DurkalecJailson Almeida