Personal


IA Pettersson


Startade Dansstudion i Karlstad 1995 och har 25 års erfarenhet av dansundervisning.


Hon undervisar i Jazz, Streetjazz,  Jazzfunk, Showdans, Hip-Hop/Rytmik


IA är utbildad vid Balettakademins yrkeslinje i Stockholm, Danslinjen i Örebro, KPS i Kristinehamn och Axelssons i Stockholm, där hon utbildat sig till diplomerad massör. Hon har dansat i London, Paris och Milano.


IA arbetar som dansare och koreograf i många olika sammanhang och har arbetat med ett flertal artister, såsom Ola, Elin Lanto, Antique, Da Buzz, och Tommy Körberg. Hon har medverkat i och koreograferat musikvideos och dansat i Melodifestivalen, i andra tv sammanhang och på festivaler runtom i Sverige. Har medverkat i Värmlandsteaterns uppsättning av Cabaret.


IA är konstnärlig ledare för Clude Dance Company, som är ett Karlstadsbaserat danskompani som arbetar med Street, Jazz och Modernt.


Sedan 2011 arbetar IA även på FUGIK med dans på estetiska programmet inriktning dans och musikal.

Susanne Renck Kullgren

Är delägare i Dansstudion sedan 1997.


Susanne är utbildad på Balettakademien i Göteborg 1989-92. Hösten 1992 studerade hon Balett på Joffrey Ballet School i New York. Hon har praktiserat som danslärare i balett på Balettakademien och arbetat som dansare i Göteborg och på Kungliga Dramaten i Stockholm.


Susanne driver Dansstudion tillsammans med IA Pettersson och undervisar i jazzmix, balett, barndans och dansmix.


Susanne arbetar sedan 2002 också som danslärare på estetiska programmet inriktning dans på Sundstagymnasiet i Karlstad. Hon har arbetat som koreograf bla med Cabary nyårsshow och nu senast som koreograf för Värmlandsteaterns uppsättning av Madicken.


Har medverkat i Värmlandsteaterns uppsättning av Cabaret och i Cabary 2019.

Evelina Falkelind

Evelina har utbildat sig på Sundstagymnasiets dansutbildning och dansat på Dansstudion sedan hon var liten. Hon har sen studerat vidare på balettakademiens förberedande utbildning i Umeå och på Bårdarakademiet i Oslo första året. Därefter har hon studerat dans och pedagogik vid Karlstad Universitet och Norges Danshögskola i Oslo. Uppsättningar hon varit med i som dansare är bla Cabary, Rent på Värmlandsteatern och Caberet på Säffleoperan.


 Evelina undervisar i pyttedans, barndans, dansmix, jazzmodern, styrka & stretch, balett, jazz och modern dans. Hon är ledare för Baseline Dance Company, och leder även Center Dance Company tillsammans med IA.


"Det bästa jag vet är teknik, vare sig du är 4 år och dansar pyttedans eller 45 år och dansar modernt så kommer jag lära dig tekniska grunder. För teknik gör allt bättre. På mina lektioner står alltså teknik i centrum tillsammans med blåmärken och en stor variation av musik. "

Lukas Fossmo Carlberg

Har undervisat på Dansstudion sedan hösten 2014. är utbildad på Folkuniversitetets estetiska program inriktning dans och på Åsa folkhögskola inriktning street.


Lukas dansar i Clude och är ledare för EC clique, 


Undervisar i hip-hop och House. 

Under hösten 2019 är Lukas tjänstledig. 

Cornelia Berger


Cornelia har gått estetiska programmet inriktning dans på Sundstagymnasiet i Karlstad. Hon har under flera år varit en av medelmmarna i dansgruppen Glam and Groove under ledning av Victoria Ericsson. Gruppen har bla varit på jamaica och fortbildat sig i Dancehall. 

Cornelia undervisar i female dancehall.

Sofie Skogström

 

Sofie har undervisat på Dansstudion sedan 2013 och har haft olika grupper under årens gång.

Undervisar just nu i jazzmix & showdans vårterminen 2019.

Sofie är även en av våra komapniledare, och leder Explicit Dance Company.


För Sofie har dans alltid funnits i hennes liv, sedan 6 års ålder och vill förmedla dansglädje på sina lektioner.

Sofie har studerat på Dansestetiskt program under gymnasiet och därefter flyttade ifrån sin hemstad Åmål till Karlstad för att studera dans på Karlstads Universitet. Sofie har gått två ettåriga kurser på på KAU innan hon 

började på programlinjen Danspedagog på KAU och tog examen därifrån vårterminen 2016, och får undervisa i street, jazz, nutida/modern & balett.
Sofie dansar även i Clude Dance Company.

När Sofie inte är på Dansstudion och undervisar, jobbar hon även på Kulturskolan i Karlstad som danspedagog.


"På mina danslektioner fokuserar jag redan vid yngre ålder på vikten av dansteknik och samtidigt bli en mångsidig och bred dansare. Jag tror på att med en mångsidighet som dansare kommer man längst"

         Maja Brodén


Ida Kraaft

Ida är utbildad på Dansstudions ettåriga streetutbildning 07/08 och gick därefter Balettakademiens ett år. Sen började hon sin utbildning på Danshögskolan.


Hon är en av medlemmarna i Clude Dance Company och har dansat med E'corr.


Hon undervisar i showdans och kids funk och jazz. Hon var under flera år ledare för Contract dance company.Josefin Frankert

Josefin har gått estetiska programmet inriktning dans på Sundstagymnasiet i Karlstad och sedan ett år på balettakademiens yrkesdansarlinje i Göteborg. Hon undervisar i balett, och jazz och är en av ledarna i vårt nya danscomapni Illusion för elever födda 99-03.


Har arbetat som dansare i Lotta på Liseberg, Gothenburg horse show samt i filmen Darling.


Hon dansar i Clude dance Company och har medverkat som dansare i Cabary i två säsonger.

Linnéa Hansen

Undervisar i Hip-Hop, Ragga, Streetjazz, Zumba Fitness och Hip-Hop/Rytmik på Dansstudion i Karlstad och Dansmix och Showdans i Deje.

Linnéa började dansa i Falun som barn och till en början var det främst jazzen som gällde. Gick Streetlinjen i Karlstad 07/08 och är även utbildad och licenserad i Zumba Fitness, Zumbatomic och AfroDance instruktör. Har tidigare varit Västerås och där jobbat med både hobbyverksamhet, högstadieklasser med dansinriktning och danselever på idrottsgymnasiet.


"På mina klasser är rörelseglädjen det allra viktigaste, oavsett dansstil!" 

Linnéa Widjeback

Linnéa har gått Sundstagymnasiets estetiska danslinje i Karlstad och Kävesta Folkhögskolas ettåriga förberedande danslinje. Hon var under många år en av medlemmarna i Contract Dance Company på Dansatudion i Karlstad. Hon undervisar i jazzmix och ärledare för danskompaniet Chance.Linnéa är en av dansarna i Clude Dance Company och hon har medverkat som dansare i Cabary i två säsonger

Frida Widström


Frida är utbildad danspedagog på Karlstads universitet och har undervisat på Dansstudion sedan 2017. Hon undervisar i barndans och showjazz. Hon dansar även i Clude dance company. 


Victoria Eriksson 

Victoria har i flera år jobbat med dans på olika sätt efter att ha gått danslinjen på Fryshuset Gymnasium i Stockholm. Hennes huvudstilar är Dancehall, Feminine vibe och Hiphop.

Hon har rest till Jamaica 2 gånger för att födjupa sig ännu mer inom Dancehall och hon leder nu olika projekt i Karlstad för att sprida kulturen.


"Utveckling, peppande, gemenskap och power är mina fokus. Jag tror att alla har en inre tiger inom sig, mitt jobb är att hjälpa dig ta fram den. Försvänta dig svett och skratt på mina klasser”

Ann Murelius

 

Undervisar i showjazz, dans för Parkinsons samt dansgruppen ”månarna”, barn och ungdomar med funktionsvariationer.

 

Ann är utbildad Ämneslärare i Dans vid Luleå Tekniska Universitet, LTU, där hon tog examen Vt 17. I utbildningen ingick en termins studier

vid New York University, NYU. Hon har även medverkat i en rad dansprojekt och föreställningar parallellt med sina studier. Ann har också

gått kursen Dans 60hp på KAU och Danshandledarutbildningen på KPS.

 

”På mina dansklasser är rörelseglädjen i fokus. Teknik, uttryck och musikalitet är naturliga delar i dansen

och min strävan är att alla skakänna att de dansar utifrån sin egen förmåga.”


Fatmire Krasniqi

Fatmire har gått estetiska programmet dans på Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn. 
Hon dansade i Drömsommarjobbet - Streetcamp 2007 och Ung Dans med Filmkamera 2009 
2011 - 2012 gick hon Dansstudion Danslinje och därefter vidareutbildade hon sig på Broadway Dance Center Hösttermin 2012.

Fatmire undervisar i hip-hop, vogue och dancehall och är ledare för Impact dance crew.

Hon dansar också i Clude. 

Under hösten 2019 är Mire mammaledig. 

Erica Eng

Erica är utbildad danspedagog på dans-och cirkushögskolan i Stockholm. Hon kommer från Karlstad och dansade på Dansstudion, och var under tonåren med i ett av våra ungdomacompanier. Efter sin utbildning har hon bla arbetat här på Dansstudion med vår ettåriga eftergymnasiala utbildning 06-07, och senare på Wendelsbergs folkhögskola under flera år. 

Erica har detta läsår hand om companiet Chance och en showdansgrupp. 

Julia Strandlind

Julia är utbildad på Balettakademien i Götebiog och är även instruktör i Funky Kidz och gymnastik. Hon har undervisat i Trollhättan och arbetat som dansare bla i lotta på Liseberg och Melodifestivalen.

Julia kommer undervisa i beyonce style och hip-hop.


Anna Nilsson


28 år från Karlstad och har medverkat som dansare i "Widelius dance company" 2008/2009. Efter det gick jag Lunnevads folkhögskola och Kulturama och jobbade efter det som vikarie som danslärare på folkuniversitetet. 2013 hamnade jag i Göteborg och utbildade mig som musikalartist på "Performing arts school" och har under och efter min utbildning medverkat i olika produktioner och projekt som både dansare, sångare, skådespelare och även som producent och koreograf. Men i Värmland kan ni ha sett mig i ”Cabary Eco” 2011/2012, Västanå Teatern ”Charlotte Löwensköld” 2017 och " Anna Svärd” 2018.

Sanna Norbäck Welin


Jag heter Sanna och har undervisat på studion sedan 2017. Utbildar mig just nu på danslinjen på Sundstagymnasiet (2016-2019). Jag dansar i Impact Dance Crew och Ec Clique samt undervisar i Dancehall och hoppar gärna in och har ett zumbapass när det behövs. Har erfarenhet inom de konstnärliga stilarna men brinner extra mycket för hiphop, house och dancehall. På mina lektioner är dansen i fokus. Känsla, groove och personlighet. Brukar likna dansen med att man måste lära sig gå innan man kan springa. För mig är det viktigt med en bra grund.

Emma Ringvall


Emma har undervisat på Dansstudion sedan hösten 2018. Är utbildad på Alma Akademins estetiska program med inriktning dans. Hon har dansat sedan 7 år tillbaka och har tidigare erfarenhet av dansundervisning för olika åldrar. Dansar i kompaniet Impact Dance Crew och undervisar i hiphop.

Under läsåret 2019-2020 studerar hon dans på Karlstad universitet. 

Charlotte Gardefuhr


Frilansande dansare och danslärare. Jobbat på dansstudion och sedan vidareutbildat sig till dansare vid Institute of the Arts Barcelona. Där hon dansade för internationella dansare och koreografer. Tog examen 2017. Har sen dess jobbat som paraddansare på Disneyland Paris och sen bott i Göteborg och medverkat som dansare i föreställningar, musikvideos, undervisat och medverkat som skådespelare och statist i Tv produktioner. Hon kommer nu att bosätta sig i Karlstad i höst och undervisa i klasser på Dansstudion. Hon ser framemot att träffa både gamla elever som nya.

Rasmus Svärdström


Rasmus är utbildad på Kultiramas gymnasieutbildning inriktning dans i Stockholm där han fördjupat sig i jazz, modernt, balett och hip-hop under tre år. Samtidigt tränade han mycket hip-hop utanför skolan för några av landets bästa hip-hop-tränare. Han har undervisat dans sedan 2014, och gått en ledarskapskursför barn och ungdomar. Under 2018-2019 drev han ett UF-företag tillsammans med några kollegor och de åkte landet runt och undervisade. 


Rasmus undervisar i hip-hop och house. 

Clara JönssonIda Kullgren


Jag har dansat nästan hela livet och började att dansa hiphop och jazzfunk på dansstudion någon gång runt tidigt 2000-tal. Jag undervisade på dansstudion i hiphop under ett antal år under samma decennium. Numera dansar jag loss på vuxenklasserna på dansstudion. 


Jag testade poledance första gången år 2015 (som 36-åring) och föll stenhårt för denna sport- och konstform. Det jag särskilt slogs av är att ett aldrig är för sent att testa på och lära sig något nytt och att kroppen klarar så otroligt mycket mer än man själv tror.  Jag har sedan dess ägnat mig åt Poledance på olika studios i Karlstad. Jag fortbildade mig till poledanceinstruktör hos Karlstad poledancing år 2018 och hade mina första nybörjargrupper på dansstudion och Karlstad poledancing våren 2019. 


Höstterminen 2019 undervisar jag poledance för nybörjare 30+ samt nybörjare från 15 år. 


Mina "house rules" i danssalen är att det ska vara en stöttande zon där alla peppar varandra och att alla som klarar en snurr eller trick för första gången är värda en applåd. Man tävlar bara mot sig själv och det finns inget som heter "det går inte" utan möjligtvis "det går inte än"!


Sandra Thimfors


Sandra har dansat i större delen av sitt liv och har prövat på flertalet stilar på olika studios i bland annat Västerås, Stockholm och Karlstad. Undervisat har hon gjort i omgångar under flera år men på Dansstudion började hon som poledanceinstruktör under våren 2019.

Joanna Durkalec