Personal


IA Pettersson


Startade Dansstudion i Karlstad 1995 och har 25 års erfarenhet av dansundervisning.


Hon undervisar i Jazz, Streetjazz,  Jazzfunk, Showdans, Hip-Hop/Rytmik


IA är utbildad vid Balettakademins yrkeslinje i Stockholm, Danslinjen i Örebro, KPS i Kristinehamn och Axelssons i Stockholm, där hon utbildat sig till diplomerad massör. Hon har dansat i London, Paris och Milano.


IA arbetar som dansare och koreograf i många olika sammanhang och har arbetat med ett flertal artister, såsom Ola, Elin Lanto, Antique, Da Buzz, och Tommy Körberg. Hon har medverkat i och koreograferat musikvideos och dansat i Melodifestivalen, i andra tv sammanhang och på festivaler runtom i Sverige. Har medverkat i Värmlandsteaterns uppsättning av Cabaret.


IA är konstnärlig ledare för Clude Dance Company, som är ett Karlstadsbaserat danskompani som arbetar med Street, Jazz och Modernt.


Sedan 2011 arbetar IA även på FUGIK med dans på estetiska programmet inriktning dans och musikal.

Susanne Renck Kullgren

Är delägare i Dansstudion sedan 1997.


Susanne är utbildad på Balettakademien i Göteborg 1989-92. Hösten 1992 studerade hon Balett på Joffrey Ballet School i New York. Hon har praktiserat som danslärare i balett på Balettakademien och arbetat som dansare i Göteborg och på Kungliga Dramaten i Stockholm.


Susanne driver Dansstudion tillsammans med IA Pettersson och undervisar i jazzmix, balett, barndans och dansmix.


Susanne arbetar sedan 2002 också som danslärare på estetiska programmet inriktning dans på Sundstagymnasiet i Karlstad. Hon är också medlem i showgruppen Rena Rama Showenoch har arbetat som koreograf bla med Cabary nyårsshow.


Har medverkat i Värmlandsteaterns uppsättning av Cabaret och nu senast i Sound of Music.

Evelina Falkelind (fd Hult)

Evelina har utbildat sig på Sundstagymnasiets dansutbildning och dansat på Dansstudion sedan hon var liten. Hon har sen studerat vidare på balettakademiens förberedande utbildning i Umeå och på Bårdarakademiet i Oslo första året. Därefter har hon studerat dans och pedagogik vid Karlstad Universitet och Norges Danshögskola i Oslo. Uppsättningar hon varit med i som dansare är bla Cabary, Rent på Värmlandsteatern och Caberet på Säffleoperan.


 Evelina undervisar i pyttedans, barndans, dansmix, showdans, balett, jazzmix och modern dans.


"Det bästa jag vet är teknik, vare sig du är 4 år och dansar pyttedans eller 74 år och dansar modernt så kommer jag lära dig tekniska grunder. För teknik gör allt bättre. På mina lektioner står alltså teknik i centrum tillsammans med en stor variation av musik. "

Lukas Fossmo Carlberg

Har undervisat på Dansstudion sedan hösten 2014. är utbildad på Folkuniversitetets estetiska program inriktning dans och på Åsa folkhögskola inriktning street.


Lukas dansar i Clude.


Undervisar i hip-hop 

Sofie Skogsström

 

Undervisar i barndans, dansmix, showdans och jazzmodernt.

För Sofie har dans alltid funnits i hennes liv, sedan 6 års ålder och vill förmedla dansglädje på sina lektioner.

Sofie har studerat på Dansestetiskt program under gymnasiet och därefter flyttade ifrån sin hemstad Åmål till Karlstad för att studera dans på Karlstads Universitet. Sofie har gått både Dans 60hp och Dans och lärande-kurserna på KAU.

Sofie har studerat till danspedagog på programlinjen Danspedagog på KAU och tog examen VT16.
Sofie dansar även i Clude Dance Company.

Anni Carlsson

Undervisar Hip-Hop och jazzfunk


Anni har utbildat sig vid Balettakademiens Streetlinje i Stockholm.

Hon har varit en av medlemmarna i Devote Streetdance Company som har uppträtt på olika event runt om i Värmland. Anni medverkar numer i dansgruppen Clude Dance Company.


Hon kommer även under vintern att medverka som dansare i nyårsshowen Cabary. Anni har även utbildat sig till och arbetat som FunkyKidz instruktör.


Under hösten 2012 utbildade sig Anni på Broadway Dance Center i New York.


”På mina lektioner fokuserar vi mycket på att lära oss grunderna i hip-hop och att få in gunget. Att hitta och utveckla sin personliga stil och sitt uttryck är bland det viktigaste för mig och det gör vi mycket genom olika freestyle övningar. Viktigast av allt är att vi kommer att svettas och ha roligt tillsammans!”


Anni är tjänstledig 2017

Emma Lomstad

Emma har bott i Karlstad sedan tre år tillbaka då hon flyttade hit ifrån Jönköping för att utbilda sig till lärare.


Redan som liten började Emma intressera sig för dansen som uttrycksform och detta ledde senare till att hon vid 17 års ålder började tävlingsdansa i salsa pardans vilket är den stil som hon utövat mest på hemmaplan. Senare började hon även ta lektioner i Jazz, Jazzfunk och Balett men framför allt växte intresse för de olika streetstilarna. Senare kom hon att medverka som dansare i två av Jönköpings nyårsrevyer och i två lokaluppsatta musikaler.


Emma började undervisa på Dansstudion hösten 2011 och då i Jazzfunk, Dansmix och Kids Funk. Under åren i Karlstad har hon varit med i streetkompaniet ”Release” och medverkat i andra dansevenemang.


”På mina lektioner tränar vi teknik, styrka, och olika fartfyllda kombinationer som senare utvecklas och används i spännande koreografier till en varierad musik. Min inspiration hämtar jag utifrån olika stilar men med utgångspunkt i jazzens grunder. Framför allt vill jag att mina lektioner skall bygga på glädje då eleverna får öva sig i att vara sina egna konstnärer och uttrycka sig genom dansen på olika sätt”


Emma har flyttat hösten 2017 men kommer ha helgkurs 11-12 nov 2017.

Erica Ling

Undervisar i Hip-Hop & Jazzfunk


Erica har dansat sedan barnsben, först på Gundega balettskola och senare på Dansstudion.


Erica har undervisat på Dansstudion sedan 2003 i Street, Jazzfunk och Dansmix.

Hon har under åren koreograferat många stora modeshower, satt upp flertalet musikaler samt Stage Artister. Hon har själv medverkat i många showsammanhang och dansat loss bakom artister som Patrik Isaksson, Linda Bengtzing, Elin Lanto, Di Leva, Brolle & E-type.


"På mina Hip-Hop klasser kan du förvänta dig att lära från olika stilar. Vi jobbar med dansant uppvärmning, övningar, styrka samt olika koreograferade rutiner. Jag hämtar inspiration från olika stilar och betonar/lyfter upp dem efter hur gruppen är.

Mickael Thowsen

Mickael har en bakgrund i Breakdance men har på senare år utvecklat sig inom fler streetstilar och har ett blandat bagage med kunskaper och tricks. Har tävlat och varit med i battles. Har också dansat i England och uppträtt på klubbar . Har även gått Dans & gestaltning I & II på KAU. Har under senaste året tränat akrobatik som ligger mycket nära breakingen. "Idag blandar jag det bästa av båda delarna på min kurs, med stort fokus på vad vi gör på golvet och i luften! "


Micke undervisar i breaking och hip-hop och är en av ledarna i E-motions dansce company och han dansar i Clude. 

Ida Kraaft

Ida är utbildad på Dansstudions ettåriga streetutbildning 07/08 och gick därefter Balettakademiens ett år. Sen började hon sin utbildning på Danshögskolan.


Hon är en av medlemmarna i Clude Dance Company och har dansat med E'corr.


Hon undervisar i showdans och kids funk och jazz. Hon var under flera år ledare för Contract dance company.


Hösten 2017 är Ida mamma-ledig

Josefin Frankert

Josefin har gått estetiska programmet inriktning dans på Sundstagymnasiet i Karlstad och sedan ett år på balettakademiens yrkesdansarlinje i Göteborg. Hon undervisar i balett, jazmodernt, jazz och streetjazz och är en av ledarna i vårt nya danscomapni Chance för elever födda 99-03.


Har arbetat som dansare i Lotta på Liseberg, Gothenburg horse show samt i filmen Darling.


Hon dansar i Clude dance Company samt hösten 2017 även i cabary växer.

Linnéa Hansen

Undervisar i Hip-Hop, Ragga, Streetjazz, Zumba Fitness och Hip-Hop/Rytmik på Dansstudion i Karlstad och Dansmix och Showdans i Deje.

Linnéa började dansa i Falun som barn och till en början var det främst jazzen som gällde. Gick Streetlinjen i Karlstad 07/08 och är även utbildad och licenserad i Zumba Fitness, Zumbatomic och AfroDance instruktör. Har tidigare varit Västerås och där jobbat med både hobbyverksamhet, högstadieklasser med dansinriktning och danselever på idrottsgymnasiet.


"På mina klasser är rörelseglädjen det allra viktigaste, oavsett dansstil!" 

Linnéa Widjeback

Linnéa har gått Sundstagymnasiets estetiska danslinje i Karlstad och Kävesta Folkhögskolas ettåriga förberedande danslinje. Hon var under många år en av medlemmarna i Contract Dance Company på Dansatudion i Karlstad. Hon undervisar i hiphop och dansteknik samt balett för yngre.Linnéa är en av dansarna i Clude Dance Company och hon dansar under vintern 2017/2018 i Cabary Växer.

Frida Widström


Victoria Eriksson 

Victoria har i flera år jobbat med dans på olika sätt efter att ha gått danslinjen på Fryshuset Gymnasium i Stockholm. Hennes huvudstilar är Dancehall, Feminine vibe och Hiphop.

Hon har rest till Jamaica 2 gånger för att födjupa sig ännu mer inom Dancehall och hon leder nu olika projekt i Karlstad för att sprida kulturen.


"Utveckling, peppande, gemenskap och power är mina fokus. Jag tror att alla har en inre tiger inom sig, mitt jobb är att hjälpa dig ta fram den. Försvänta dig svett och skratt på mina klasser”

Ann Murelius

 

Undervisar i showjazz, dans för Parkinsons samt dansgruppen ”månarna”, barn och ungdomar med funktionsvariationer.

 

Ann är utbildad Ämneslärare i Dans vid Luleå Tekniska Universitet, LTU, där hon tog examen Vt 17. I utbildningen ingick en termins studier

vid New York University, NYU. Hon har även medverkat i en rad dansprojekt och föreställningar parallellt med sina studier. Ann har också

gått kursen Dans 60hp på KAU och Danshandledarutbildningen på KPS.

 

”På mina dansklasser är rörelseglädjen i fokus. Teknik, uttryck och musikalitet är naturliga delar i dansen

och min strävan är att alla skakänna att de dansar utifrån sin egen förmåga.”


Viktoria Widelius

Undervisar i Barndans, Dansmix, Modern Jazz och Modernt på Dansstudion.

Grundare och ledare Widelius Dance Company. Viktoria har arbetat på Dansstudion i Karlstad sedan 2002.

Viktoria är uppväxt i Fjällbacka, norra Bohuslän och driver idag Widelius Dansstudio Kristinehamn sedan 2011. Hon arbetar som danslärare på Dansstudion i Karlstad, som danskoreograf på Folkuniversitetets gymnasium i Karlstad men även som konståkningslärare och konståkningsdomare.

Viktorias utbildning består i bland annat Balettakademien i Göteborg, danshandledarutbildningar tillsammans med kontinuerlig fortbildning inom dans.

Med meriter som att koreografera ismodevisningen Frozen Diamond inför fullsatt Löfbergs lila arena i Karlstad mellan Färjestad-HV71 och två dansverk i Blå hallen i Stockholm är hon en person som gillar utmaningar och att se sina dansare utvecklas.

På Viktorias lektioner får du en fartfylld blandning av teknik, styrka och balans som utformas i konstnärliga och uttrycksfulla koreografier. Viktoria gillar disciplin och tydliga ramar fast emellanåt plockar hon fram sin impulsiva sida.

Viktoria kommer inte ha några lektioner hösten 2017 men hon gästar oss på en helgkurs 11-12 nov.

Fatmire Krasniqi

Fatmire har gått estetiska programmet dans på Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn. 
Hon dansade i Drömsommarjobbet - Streetcamp 2007 och Ung Dans med Filmkamera 2009 
2011 - 2012 gick hon Dansstudion Danslinje och därefter vidareutbildade hon sig på Broadway Dance Center Hösttermin 2012.

Fatmire undervisar i hip-hop, vogue och ragga och är ledare för Impact dance crew.

Hon dansar också i Clude. 

Julia Strandlind

Julia är utbildad på Balettakademien i Götebiog och är även instruktör i Funky Kidz och gymnastik. Hon har undervisat i Trollhättan och arbetat som dansare bla i lotta på Liseberg och Melodifestivalen.

Julia kommer undervisa i kids funk, hip-hop och barndans.